Milujete luštěniny? Rádi vaříte rychle a zdravě? Vyzkoušejte tento hrachovo-čočkový eintopf s kuřecím masem, který hravě uvaříte v jednom hrnci. Je to opravdu jednoduché a tak dobré. Zeleninu můžete zvolit podle své vlastní fantazie. Můžete ho podávat bez přílohy nebo s celozrnným pečivem.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut vaření
Na eintopf s kuřecím masem budeme potřebovat
700 ml vody
80 g čočky
80 g žlutého loupaného hrachu
250 g kuřecího masa
2 brambory
1 větší mrkev
2 střední rajčata
1 až 2 lžíce kečupu
kmín, pepř, sůl
majoránku
rostlinný olej
tvrdý sýr na posypání
Postup přípravy
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, přidáme vypranou čočku s hrachem (kterou si předem alespoň na 4 hodiny namočíme) a zalijeme potřebným množstvím vody.
- Přidáme nakrájené maso, sůl, pepř a kmín. Vaříme zhruba 20 minut.
- Potom přidáme nakrájené brambory a zeleninu, dochutíme kečupem. Vaříme dalších 20 minut.
- Jakmile eintopf zhoustne a luštěniny jsou měkké, můžeme servírovat.
- Ještě předtím přidáme majoránku a na talíři posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Napsat komentář