Luštěninová hrachová polévka připravená ze suchého žlutého hrachu se hodí k obědu i jako samostatné jídlo k večeři. Vyzkoušejte ji z celozrnným pečivem, například s plátkem žitného chleba. Hrachovka dobře ladí k pokrmům z masa, zeleniny, brambor i z těstovin. Pokud si ji uvaříte během chladných měsíců, máte jistotu, že vás zevnitř zahřeje.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut vaření
Na hrachovou polévku budeme potřebovat
800 ml zeleninového vývaru (nebo vodu a bujón)
2 větší mrkve
100 g hlávkového zelí
100 g loupaného půleného žlutého hrachu
2 lžíce hrašky
kousek másla
Postup přípravy
- V hrnci rozpustíme máslo a na něm lehce osmahneme pokrájenou mrkev se zelím.
- Zalijeme vývarem, přidáme vypraný hrách a přivedeme k varu.
- Po 20 minutách přidáme hrašku, dobře rozmícháme a vaříme ještě dalších 20 minut.
- Hrachovku podáváme ještě horkou s oblíbeným pečivem.
Vyzkoušejte i naše další polévky z luštěnin.
Napsat komentář