Hrachová kaše je levné a chutné jídlo, které však u mnoha lidí budí odpor. Hrách je luštěnina bohatá na vitamíny, vápník a hořčík. Tato hrachová kaše s vejcem je připravena z loupaného žlutého hrachu a zjemněna smetanou. Uvidíte, že vám bude určitě chutnat. Svou porci můžete doplnit i kvalitní uzeninou.
Počet porcí: 2 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 50 minut
Na hrachovou kaši s vejcem budete potřebovat
200 g loupaného a půleného žlutého hrachu
60 g zakysané smetany
máslo
cibuli
pepř, sůl
4 vejce
Postup přípravy
- Hrách pečlivě vypereme ve vlažné vodě, zalijeme studenou vodou a dáme vařit cca na 40 minut. Vody nedáváme zbytečně hodně a při vaření sbíráme pěnu.
- Hrách se po čtyřiceti minutách začne rozvářet a vznikne hustá kaše.
- Přebytečnou vodu slijeme a kaši ještě můžeme pomixovat ručním mixérem (není to však nutné).
- Na hluboké pánvi si na másle osmahneme cibulku, přidáme hrách, smetanu a ještě chvilku povaříme.
- Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s uvařeným vejcem.
Napsat komentář