Ani na hovězí maso bychom ve svém jídelníčku neměli zapomínat. V obchodech hledejte maso, které bude kvalitní a čerstvé – nešizené. Hovězí si pak můžete připravit na stovky způsobů. Vynikající a rychlé na přípravu je například hovězí maso na česneku, které se peče v troubě. Ačkoliv vy s masem nebudete mít moc práce, je potřeba počítat s delší dobou na propečení hovězího masa.
Počet porcí: 2 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 15 minut + 90 minut pečení
Na hovězí maso na česneku budeme potřebovat
250 g libového zadního nebo předního hovězího masa
400 g brambor
2 mrkve
100 g mraženého hrášku
3 stroužky česneku
rostlinný olej
sůl, pepř, tymián
Postup přípravy
- Maso si nakrájíme na tenké plátky a pořádně jej naklepeme. Vložíme do olejem vymazané formy či zapékací misky a obalíme ve směsi česneku, tymiánu a pepře.
- Maso vložíme do trouby rozpálené na 170 stupňů. Pečeme přibližně 1,5 hodiny a během pečení podléváme.
- Brambory spolu se zeleninou uvaříme v páře. Nakonec vše trošku osolíme.
Napsat komentář