K všednímu i víkendovému obědu se perfektně hodí houbové rizoto s kuřecím masem, které zahřeje nejen na podzim. Dochutit ho můžete čerstvými bylinkami a nesmí chybět ani parmazán na posypání.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Na houbové rizoto s kuřecím masem budeme potřebovat
500 g kuřecího masa
330 g kulatozrnné rýže
250 g čerstvých nebo mražených hub
velkou hrst fazolových lusků
cibuli
česnek
oregano
tymián
sůl
pepř
rostlinný olej
100 g zakysané smetany
parmazán
Postup přípravy
- Na rozpáleném oleji orestujeme nakrájenou cibuli s česnekem.
- Přidáme kousky kuřecího masa a jakmile se opeče, vložíme houby, lusky a zalijeme vodou.
- Osolíme, opepříme, přidáme koření a vaříme, dokud houby nejsou měkké.
- V druhém hrnci si uvaříme rýži.
- Jakmile je vše hotové, spojíme to dohromady.
- Nakonec zjemníme zakysanou smetanou a podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.
Napsat komentář