V teplejších měsících roku často hledáme odlehčení v podobě zdravějšího jídla. Pokud patříte mezi milovníky ryb, zkuste si připravit filety ze pstruha. Recept je díky filetování ryby sice o něco pracnější, výsledek ale stojí zato. Navíc pokud budete filetovat častěji, určitě tuto dovednost dostanete do ruky co nejrychleji.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 20 minut + 20 minut pečení
Bezlepkové
Na filety ze pstruha s bramborovou kaší budeme potřebovat
2 pstruhy
hrst čerstvých bylinek (bazalka, oregano, majoránka, pažitka)
rostlinný olej
sůl
kmín
500 g brambor
200 ml mléka
sůl, kmín
kousek másla
Postup přípravy
- Pstruhy omyjeme a očistíme. Odřízneme hlavu a ocas. Poté projedeme nožem kolem páteře, čímž ji oddělíme od kousků masa. Kosti, které zůstanou uchycené v rybě, vytáhneme pinzetou.
- Filety si kůží na dno rozložíme do olejem vymazaného pekáčku. Osolíme a nakmínujeme. Zasypeme bylinkami.
- Pečeme v troubě zhruba na 180 stupňů po dobu 20 minut. Můžeme podlít vodou.
- Brambory uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Jakmile jsou měkké, scedíme je a rozmačkáme vidličkou na menší kousky. Přidáme kousek másla, sůl a drcený kmín.
- Přilijeme vlažné mléko a vyšleháme na hladkou kaši.
- Podáváme s čerstvou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.
Napsat komentář