Výborný jablečný chlebíček, který se hodí ke snídani i na svačinu. Pochutnáte si na něm u kávy i u čaje, doplnit ho můžete čerstvých ovocem podle svého výběru. Chlebíček můžete upéct klidně i na plech. Před podáváním ho doporučujeme pocukrovat, protože těsto obsahuje jen minimum sladidel.
Počet porcí: 8 porcí
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1733 kcal (50 g bílkovin, 192 g sacharidů, 80 g tuků)
Na jablečný chlebíček budeme potřebovat
500 g jablek
100 g špaldové krupice
100 g nasekaných ořechů (mandle, vlašské ořechy, lískové ořechy)
30 g třtinového cukru
3 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
1 lžičku kypřícího prášku
1 lžíci kakaa (nebo více podle chuti)
skořici
Postup přípravy
- V míse si smícháme krupici, ořechy, cukr a kypřící prášek. Přidáme nastrouhaná jablka, skořici a vaječné žloutky. Do vzniklé směsi nakonec vmícháme bílky.
- Směs rozdělíme na dvě části, z nichž jednu obarvíme kakaem.
- Těsto pak naléváme střídavě do vymazané a vysypané formy.
- Pečeme na 180 stupňů po dobu zhruba 40 minut.
Napsat komentář