Nevíte, co si připravit k víkendovému obědu? Vyzkoušejte dušené hovězí se zeleninou a žampiony podle Zdravé kuchařky. Máme pro vás snadný a bleskový recept, který vás určitě nezklame. Doporučujeme sáhnout po sezónní zelenině. My jsme tentokrát zvolili kombinace mrkve a špenátu. Masu dodali šmrnc také čerstvé žampiony.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 1 hodina dušení
Na dušené hovězí se zeleninou budeme potřebovat
600 až 800 g hovězí kýty
3 střední mrkve
1 hrst čerstvého špenátu
8 čerstvých žampionů
1 cibuli
sůl, pepř
řepkový olej
Postup přípravy
- V hrnci rozpálíme řepkový olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájené maso, které důkladně opečeme. Osolíme, opepříme. Přilijeme přibližně 1 dl vody a dusíme 20 minut.
- Poté přidáme nadrobno nakrájenou mrkev spolu se žampiony a dusíme dalších 30 minut.
- Nakonec odstavíme z plotny a vmícháme omytý a nakrájený čerstvý špenát.
- Podáváme s rýží a s čerstvou zeleninou.
Napsat komentář