Uvařte si výborný jablečný kompot podle našeho receptu. Jestliže máte nadbytek jablek, je to skvělý způsob, jak je zpracovat. Kompot je chutný ze sladkých i z kyselejších jablek, kdy ho stačí jen trochu dosladit. Je ideální přílohou k masu s bramborami nebo s bramborovou kaší. Pokud ho nesníte všechen najednou, můžete ho uložit do ledničky na druhý den.
Počet porcí: 2 až 3 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Na domácí jablečný kompot budeme potřebovat
0,5 kg jablek
1 hrnek vody
3 celé hřebíčky
1 lžičku skořice
třtinový cukr podle chuti
Postup přípravy
- Jablka zbavíme slupek a jádřinců. Nakrájíme je podle velikosti na čtvrtky až osminky.
- Vložíme je do hrnce, přidáme k nim vodu, koření a přivedeme k varu.
- Po pěti až deseti minutách odstavíme a ještě teplé podáváme.
Napsat komentář