Máte chuť na hranolky, ale chcete šetřit kalorie? Bramborové hranolky z trouby jsou chutnou i lehkou alternativou. Můžete si je připravit k obědu i k večeři. Jsou výborné samotné a zároveň jsou skvělou přílohou k jakémukoliv masu. Můžete je dochutit libovolnými čerstvými nebo sušenými bylinkami, pepřem, česnekem apod.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení
Na domácí bramborové hranolky z trouby budeme potřebovat
500 g brambor
sůl, pepř
slunečnicový olej
Postup přípravy
- Pokud máme pěkné brambory, tak je pouze omyjeme. Horším bramborám okrájíme slupku.
- Brambory nakrájíme na hranolky, dobře vypereme a osušíme.
- Přidáme sůl, pepř a přibližně tři lžíce rostlinného oleje.
- Vše dobře promícháme v misce a pak přesuneme na plech vyložený pečícím papírem.
- V troubě pečeme zhruba 30 minut na 200 °C. Vždy po deseti minutách promícháme.
- Domácí bramborové hranolky z trouby jsou zdravější alternativou ke smaženým hranolkům. Jako příloha se hodí téměř k čemukoliv.
Napsat komentář