
Bramborové noky jsou báječnou přílohou, která se hodí k masu, zelenině i ke smetanovým omáčkám. Pokud jste si noky oblíbili, určitě vyzkoušejte tyto domácí. Recept se na první pohled zdá pracnější, než ve skutečnosti je. Uvidíte, že domácí bramborové gnocchi budete mít hotové během chvilky.
Počet porcí: 6 porcí
Náročnost: středně náročné
Doba přípravy: 45 minut
Na bramborové gnocchi budeme potřebovat
150 g pšeničné celozrnné mouky
150 g pšeničné hladké mouky
1 kg brambor
3 vejce
Postup přípravy
- Brambory omyjeme a dáme je vařit ve slupce. Vaříme přibližně 10 až 15 minut, neměly by být úplně rozvařené. Poté je scedíme a ještě horké oloupeme.
- Brambory na noky nastrouháme a smícháme je s vyšlehanými vejci. Vypracujeme mírně lepivé těsto, ze kterého na pomoučněném vále tvarujeme malé nočky, které před vhozením do vroucí vody ještě ozdobíme vidličkou.
- Noky vaříme v horké vodě přibližně 3 minuty (podle jejich velikosti). Jsou báječné jako příloha k masu, tofu i sýrovým a smetanovým omáčkám.
Napsat komentář