Máte rádi segedín a nechcete se ho vzdávat ani při dietě nebo zdravém stravování? Připravte si ho bez zbytečného tuku a z kvalitních surovin. Na dietní segedínský guláš použijte jen libové maso a sádlo nahraďte rostlinným olejem. Jako přílohu pak zvolte doma udělaný knedlík, semolinové těstoviny nebo rýži. Vyzkoušejte a uvidíte, že vám segedínský guláš dle Zdravé kuchařky bude určitě chutnat.
Počet porcí: 2 porce
Náročnost: středně těžké
Doba přípravy: 40 minut
Na dietní segedínský guláš budeme potřebovat
cca 400 ml vody
2 plátky libové vepřové kýty
200 g kysaného zelí
50 g zakysané smetany
rostlinný olej
cca 20 g hrašky na zahušťování
1/2 cibule
1 lžičku sladké papriky, sůl, pepř, bobkový list
Postup přípravy
- Na rozpáleném oleji si orestujeme cibuli a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso.
- Jakmile se maso zatáhne, vsypeme lžičku červené papriky, zamícháme a zalijeme vodou.
- Až se voda začne vařit, osolíme, opepříme, zahustíme hraškou a dusíme zhruba 15 minut.
- Poté přidáme bobkový list a zakysané zelí, v dušení pokračujeme ještě asi 20 minut.
- Vodu doléváme podle potřeby. Na konci vmícháme smetanu.
Napsat komentář