Není známější čokoládový koláč než právě brownies. Pokud toužíte po lahodném moučníků z čokolády, který ale nebude těžký, nýbrž lehký a svěží, vyzkoušejte tyto čokoládové brownies s rybízem. Potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale lahodí i oku.
Počet porcí: 6 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut pečení
Výživové hodnoty: 1648 kcal
(38 g bílkovin, 193 g sacharidů, 79 g tuků)
Na čokoládové brownies budeme potřebovat
80 g pšeničné celozrnné mouky
80 g pšeničné hladké mouky
1 lžičku kypřícího prášku
2 vejce
150 ml mléka
60 g třtinového cukru
20 g kakaového prášku
30 g hořké čokolády
50 ml slunečnicového oleje
rybíz na posypání
Postup přípravy
- Mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem.
- Vejce vyšleháme s olejem.
- Hořkou čokoládu rozpustíme s cukrem (ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě).
- Vše s pomocí mléka spojíme dohromady, vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a posypeme červeným rybízem.
- Pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.
- Nakonec lehce pocukrujeme.
Napsat komentář