Tenhle citronový koláč si zkrátka musíte upéct. Protože je pro jeho přípravu použito mandlové těsto, je koláč plný zdravých tuků a bílkovin (pokud máte chuť, můžete mandle vyměnit třeba i za lískové nebo vlašské ořechy). Zasytí a zachutná jako snídaně i svačina.
Počet porcí: 6 až 8 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1904 kcal
(58 g bílkovin, 159 g sacharidů, 113 g tuků)
Na citronový koláč – lemon cake – budeme potřebovat
100 g pšeničné celozrnné mouky
40 g pšeničné hladké mouky
40 g slunečnicového oleje
70 g mandlí
3 vejce
80 g jogurtu
40 g třtinového cukru
šťávu z 1 citronu
2 lžičky citronové kůry
1 lžičku kypřícího prášku
25 g hořké čokolády
Postup přípravy
- Mandle si umeleme a smícháme je moukou a kypřícím práškem.
- V misce si vyšleháme vejce, přidáme k nim olej a třtinový cukr.
- Obě misky spojíme za pomoci jogurtu dohromady. Do těsta přidáme šťávu z citronu a citronovou kůru.
- Těsto nalijeme do vymazané formy, ozdobíme citronem a dáme péct na 170 stupňů zhruba na 30 minut.
- Jakmile zchladne, pocákáme ho čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni a smíchali s citronovou kůrou.
Napsat komentář