Tato skvělá buchta se zakysanou smetanou je zdravým a sytým moučníkem, který přijde k chuti nejen o víkendovém hodování. Do těsta se přidávají strouhaná jablka, která můžete nahradit i nastrouhanou cuketou. Aby buchta byla zároveň dietní, použijte smetanu s méně procenty tuku. Na chuti tím určitě neuberete.
Počet porcí: 8 porcí Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení Výživové hodnoty: 1790 kcal (43 g bílkovin, 297 g sacharidů, 45 g tuků)
Na buchtu se zakysanou smetanou budeme potřebovat
Těsto:
250 g jablek
125 g pšeničné polohrubé mouky
95 g špaldové nebo pšeničné celozrnné mouky
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
50 g třtinového cukru
2 lžičky rostlinného oleje
2 lžičky kypřícího prášku
Náplň:
200 g zakysané smetany
50 g jahodové zavařeniny
20 g čokolády s 60 % kakaa
2 lžičky vanilkového třtinového cukru
Postup přípravy
- Mouky smícháme s práškem do pečiva a přidáme nastrouhaná jablka.
- Žloutky utřeme s olejem a cukrem.
- Bílky vyšleháme se špetkou cukru a oboje přidáme ke zbylému těstu.
- Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
- Pečeme dozlatova 20 až 30 minut na 180 stupňů.
- Placku necháme vychladnout a potřeme ji jahodovou zavařeninou a poté smetanou smíchanou s cukrem.
- Na závěr posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme ztuhnout do lednice.
Napsat komentář