Neexistuje snad rychlejší koláč než právě crumble/krambl. Obvykle se tento koláč připravuje s klasickou máslovou drobenkou. Pokud si ho ale chcete upéct trošku zdravější, použijte místo mouky a másla ovesné vločky se zakysanou smetanou. Tento broskvový crumble můžeme doporučit jako rychlou snídani i svačinku. Místo broskví skvěle poslouží i švestky nebo třeba jablka.
Počet porcí: 6 až 8 porcí Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Na broskvový crumble budeme potřebovat
300 g vyloupaných broskví + lžíci třtinového cukru
120 g ovesných vloček
100 g zakysané smetany
20 g třtinového cukru
skořici, vanilku
Postup přípravy
- Broskve si očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme na dno zapékací misky a smícháme se lžící třtinového cukru (ke kyselejšímu ovoci můžeme dát cukru více).
- Navrch si připravíme drobenku – smícháme ovesné vločky se zakysanou smetanou, cukrem, skořicí a vanilkou.
- Pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů přibližně 30 minut.
- Můžeme podávat teplé i studené – doplněné například jogurtem, tvarohem nebo zmrzlinou.
Napsat komentář