Bramborové šišky s mákem jsou oblíbeným sladkým jídlem, které se hravě vyrovná i mnoha jiným dezertů. Připravují se stejně jako bramborové knedlíky s tím rozdílem, že je nepodáváte s masem, ale s mletým mákem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 45 minut
Na bramborové šišky s mákem budeme potřebovat
600 g brambor uvařených ve slupce
180 g pšeničné polohrubé mouky
80 g pšeničné krupice
1 vejce
špetku soli
mletý mák
moučkový cukr
rozpuštěné máslo
Postup přípravy
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme mouku, krupici, vajíčko a lehce osolíme. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme drobné šišky.
- Ty vaříme ve vroucí vodě přibližně 6 minut – jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
- Podáváme je s mletým mákem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.
Napsat komentář