
Pokud máte dnes chuť na sytou večeři, připravte si bramborové placky se zelím podle receptu původně z časopisu Albert. Zelí můžete podle chuti nahradit třeba cuketou nebo kapustou. Bramborové placky doporučuji péct na pánvi bez tuku nebo v troubě. V obou případech jistě budou vynikající. Brambory si uvařte pár hodin předem, klidně použijte i ty, které vám zbyly ze včerejšího oběda.
Počet porcí: 2 porce Náročnost: snadné Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Na bramborové placky budeme potřebovat
400 g brambor
200 g červeného zelí
1 vejce
kmín, česnek, majoránku
Postup přípravy
- Brambory si uvaříme, necháme vychladnout a nastrouháme.
- Přidáme k nim uvařené červené zelí, vajíčko a dochutíme kořením tradičním pro českou kuchyni – kmín, majoránka – a přidáme utřený česnek. Osolíme a můžeme přidat i pepř.
- Z umíchané směsi tvoříme placičky, které dáme péct na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zhruba 30 minut na 180 stupňů.
- Můžeme konzumovat teplé i studené.
Napsat komentář