Máme pro vás už druhý osvědčený recept na bramborovou polévku, jejíž příprava zabere jen chviličku. Tato bramboračka je ideální na jarní a letní měsíce, kdy máte k dispozici čerstvé hříbky z lesa a také nové brambory. Dá se samozřejmě ale uvařit i se sušenými houbami nebo zcela bez hub. Bramborová polévka je velmi univerzální, jelikož se hodí téměř ke každému hlavnímu jídlu.
Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 20 minut vaření
Na bramborovou polévku budeme potřebovat
cca 1,5 litru vody
5 nových brambor
3 menší mrkve
1 kořenovou petržel
kousek celeru
čerstvý hrášek
3 růžičky květáku
3 růžičky brokolice
2 hříbky
zeleninový bujón
cibuli
česnek
majoránku
hrašku nebo cizrnku na zahuštění
kousek másla
sůl, případně další koření na dochucení
Postup přípravy
- Zeleninu (vyjma česneku a cibule) očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
- Houby rovněž očistíme a pokrájíme.
- Do hrnce dáme rozpustit máslo a na něm orestujeme zeleninu spolu s houbami.
- Přidáme oškrabané a nakrájené brambory, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
- Jakmile se začne polévka vařit, dochutíme ji zeleninovým bujónem a zahustíme hraškou či cizrnkou.
- Vaříme přibližně 20 minut do změknutí hub a zeleniny.
- Po 10 minutách varu přidáme nakrájenou cibuli.
- Ke konci do polévky dáme vylisovaný česnek a majoránku (ideálně čerstvou).
Napsat komentář